www.varchev.com

Top 10 трейдинг цитати на Bill Ackman

Bill Ackman е хедж фонд мениджър, главен изпълнителен директор и основател на Pershing Square Capital Management. Той е предимно инвеститор, който залага срещу популярни компании, като скасява акциите им и купува акции, които не са популярни. Самоопределя се по-скоро, като активист инвеститор, който се опитва да предизвика промяна чрез своите инвестиционни позиции.

В професионалната си инвестиционна и трейдърска кариера е имал много големи печалби, но също и загуби, в момента нетната му стойност се оценява на 1,9 милиарда долара.

Ето десетте най-добри цитати от този милиардер, който е видял върха на успеха, а също и някои от най-големите публични загуби.

„Не съм емоционален за инвестициите. Инвестирането е нещо, при което трябва да бъдете чисто рационални и да не оставяте емоциите да влияят върху вземането на решения – само фактите.”

Търгувайте въз основа на математиката, а не на собствените си чувства, мнения и его.

„Инвестирането е бизнес, при който можете да изглеждате много глупаво за дълъг период от време, преди да се окажете прави.“

Контрарианците могат да се окажат в грешната страна на движението на цената, преди най-накрая да се докажат, че са прави.

„Ако вярвам, че съм прав, ще следвам вярването си до края на света, докато не докажа, че съм прав.

Ackman има склонността да остане в инвестиция, дори когато цената се движи срещу него, ако вярва силно в тезата си.

„Опитът е да правиш грешки и да се учиш от тях.“

Ключът да станете по-опитни и осведомени за пазарите не е в избягването на грешки, а в ученето от тях от първия път.

„Можете да се научите да инвестирате, като четете книги.“

Ackman е много вярващ в четенето и ученето от други големи инвеститори и чете техните книги. Вярвам, че едно и също нещо е ценно за трейдърите, за да намалят кривата на обучение чрез най-добрите книги за търговия.

„Краткосрочната пазарна и икономическа прогноза е до голяма степен глупава задача, ние инвестираме в съответствие със стратегия, която прави необходимостта да се разчита на краткосрочни пазарни или икономически оценки до голяма степен без значение.“ –

Bill Ackman вярва в дългосрочните инвестиционни стратегии, тъй като повечето краткосрочни ценови действия са просто шум.

„В резултат на свръхдиверсификацията възвръщаемостта на (активните мениджъри) натежава. Диверсификацията прикрива невежеството. Активните мениджъри не са направили достатъчно изследвания на нито една от своите компании. Ако мениджърите имат 200 позиции, мислите ли, че те знаят какво се случва в някоя от тези компании в този момент?”

Той вярва в няколко големи залога на най-добрите идеи с висока вероятност, които създават големи съотношения риск / печалба в дългосрочен план.

„Мисля, че много добра система в свят с много пасивни инвеститори е тази, в която има поне няколко предприемачески инвеститори, готови да кажат какво мислят, готови да предложат промяна в управлението, промяна в стратегията, промяна в структура на разходите, структура на капитала.“

Той вярва, че големите активисти инвеститори могат да създадат промяна за доброто в компаниите, в които имат голям дял.

„Мисля, че добрите инвеститори в частния капитал създават много по-голяма икономическа стойност, отколкото разрушават.“

Ackman вярва, че частните инвеститори могат да създадат голяма стойност с наличния капитал.

„Обичам това, което правя. Не го правя заради парите. Работя от името на инвеститори, които харесвам и за които искам да се справя добре. Аз съм състезателен човек. ”

Ackman се радва на играта за инвестиране и управление на парите, след като сте милиардер, парите вече не са основната мотивация за правене на нещата. Милиардерите могат да правят каквото си искат.

1+


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс