www.varchev.com

Top 4 на money мениджърите за 2018 споделят очакванията си за 2019

През 2018 пазара на акции преоткри нестабилността. Въпреки това за някои мениджъри на фондове от голям калибър годината беше доста положителна.

Ето какво споделят най-добре представилите се през 2018 мениджъри за очакванията си през 2019:

1. Nancy Zevenbergen – управлява Zevenbergen Growth Fund

Снимка: Zevenbergen Capital Investments

Доходност за 1 година: 26.54% /до Ноември 2018/

Компании с най-голяма тежест в портфейла (до 9/30): Amazon (6.5%), Exact Sciences (5.4%), Netflix (5.4%), Shopify (4.7%), XPO Logistics (4.4%)

Nancy Zevenbergen се насочва към компании, които се ръководят от създателите си, а не наемат CEO на тяхно място. В полезрението на фонда по-скоро попадат компании, който инвестират в развитието и по-точно в сферите, който ще продължат да им носят положителен ръст.

2. Dennis Lynch – управлява Multi Cap Growth Fund (CPOAX) и Institutional Growth Portfolio (MSEGX) на Morgan Stanley

Снимка: morganstanley.com

Доходност за 1 година: 24.13% (CPOAX), 17.09% (MSEGX) /до Ноември 2018/

Компании с най-голяма тежест в портфейла (до 9/30):

CPOAX— Amazon (9.2%), Veeva Systems (5.9%), Illumina (5.6%), Coupa Software (5.2%), Union Pacific (5.1%)

MSEGX— Amazon (9.7%), Veeva Systems (6.5%), Illumina (6%), Salesforce.com (5.4%), Union Pacific (5.3%)

През 2018 фонда се е ориентирал към SaaS компани (Software as a service – Софтуер като услуга), тъй като те се представят като цяло добре. Други сфери на инвестиции за фонда са сектора на Healthcare информационните технологии и компаниите, предлагащи услуги на потребителите и бизнеса. През 2019 Dennis Lynch смята да се придържа към тази си стратегия на управление на фондовете. “Наблюдаваме много от политическите обратни. Опитваме се да бъдем много внимателни, и избягваме крайни мнения относно движението на лихвените проценти или икономиката, защото не искаме всяка от нашите позиции да отразява едно общо виждане, което според нас е доста непредсказуемо” споделя още Lynch.

3. Chris Smith – основател и мениджър на Artisan Thematic Fund (ARTTX)

Снимка: Artisan Partners

Доходност за 1 година: 23.26% /до Ноември 2018/

Компании с най-голяма тежест в портфейла (до 9/30): Equinix (6.2%), Treasury bill/bonds (5.1%), IHS Markit (4.9%), CME Group (4.8%), SBA Communications (4.4%)

Според Chris Smith, икономиката се забавя след достигането на връхната си точка. Според него рецесия в края на 2019 е възможна, но трудно предвидима към момента. Наблюдава компании, които се представят добре в късните икономически цикли. Една от сферите, в който вижда потенциал са компаниите, собственици на комуникационни кули, като:  SBA Communications (SBAC), American Tower (AMT), Crown Castle (CCI).

4. Kyle Weaver – главен мениджър на Fidelity Advisor Growth Opportunities Fund (FAGAX)

Снимка: Fidelity

Доходност за 1 година: 18.38% /до Ноември 2018/

Компании с най-голяма тежест в портфейла (до 9/30): Apple (5.5%), Amazon (5.3%), Microsoft (5.2%), PAX Labs (5.2%), Alphabet (4.8%)

“Технологията на батериите е в силен тренд. Цената на съхранението на енергията намалява от години, но се ускорява с всички инвестиции, внесени в технологията на батериите за електрически превозни средства.”, споделя Kyle Weaver.

Големите тютюневи компании ще бъдат обезпокоени от нови алтернативи, където мениджърът ще търси инвестиции.

Третата сфера, в която мениджърът вижда потенциал е тази на cloud системите и SaaS (Software as a service – Софтуер като услуга).

В списъка за възможни инвестиции попадат и Китайските технологични гиганти.

Източник: Business Insider


 Trader Nikolay Georgiev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс