www.varchev.com

Trading Day in One Post 06.05.16

Пазарите влязоха в risk-off режим на търговия и тръпнат в очакване на Nonfarm.

Азиатските пазари загубиха твърда почва в следствие на предпазливост от страна на инвеститорите. Пазарните играчи са насочили вниманието си към данните от пазара на труда в САЩ, които ще бъдат оповестени днес в 15:30 (наше време), успоредно с това австралийските акции претърпяха спадове, след като RBA понижи прогнозата си за инфлацията.

Днес пазарите ще стават все по-нервни с всеки изминал час, докато не достигнат своя пик, когато ще бъдат оповестени данните за заетостта в не селскостопанския сектор и равнището на безработица в САЩ. Очаква се броят на не селскостопанските ведомости за месец април да бъде близо 202 хил., което е 13хил. по-малко от месец март, когато бяха оповестени 215 хил., но е възможно реалните стойности да бъдат значително по-малко, след като оповестените в сряда, данни за растежът на заетостта (ADP), останаха доста под очакванията 156хил. при консенсус 196хил.

С наближаването на релийза, предпазливостта от пазарното поведение, може да доведе до корекции при индексите, висока волатилност и резки движения.

Данните от пазара на трудът в САЩ, най-вероятно ще окажат влияние върху очакванията за основния лихвен процент, но почти сигурно Фед, няма да предприеме действия по промяна на лихвите и през следващия месец, като прогнозите показват 90% шанс Централната банка на САЩ да остави ставките непроменени.

Ралито на глобални акции се препъва за втора седмица, тъй като данните от Европа до Америка не успяват да намалят притесненията, че икономическият растеж се забавя и корпоративните печалби ще се свият. В същото време, коментари от служители на Федералния резерв, засилват спекулациите за вдигане на лихвите във време, когато икономическите доклади рисуват смесена картина за състоянието на най-голямата икономика в света.

Икономическите данни, които ще оказват влияние върху пазарите днес:

10:00 Испания – Индустриално производство
10:30 Германия – Изявление на Президентът на Bundesbank, Уейдман
15:30 САЩ – Средно почасово заплащане
15:30 САЩ – Средна продължителност на работната седмица
15:30 САЩ – Равнище на безработица
15:30 САЩ – Nonfarm Payrolls
15:30 Канада – Равнище на безработица
15:30 Канада – Брой заети
17:00 Канада – Ivey PMI
17:30 САЩ – Седмичен индекс на ECRI
22:00 САЩ – Потребителски кредити
22:30 CFTC – Нетни спекулативни позиции на S&P, Oil, Gold, Silver, Copper, EUR, GBP, CHF, CAD, JPY, AUD, NZD

Очакването на данните от Nonfarm ще окаже влияние върху повечето пазари, като Forex не прави изключение. Предпазливостта ще се запази, до обявяването на стойностите, които ще определят пазарното настроение.

Доларовия индекс на САЩ, който измерва силата на щатската валута спрямо кошница от валути, се повишава за четвърти пореден ден, след като по-рано тази седмица се оттласна от най-ниските си стойности от януари 2015г.

USD:  запазва краткосрочната си възходяща тенденция и точно в този момент, движението на зелените пари, може да се окаже ключово за посоката на пазарите.

EUР: оповестените по-рано тази седмица данни от Европа, не дадоха предпоставки за ръст на единната валута и като цяло Еврото ще бъде под влияние на настроенията при кросовите му валути.

GBP: неблагоприятните икономически данни от полуострова, не успяха да помрачат позитивните настроения от посещението на американския президент и понижаващата се вероятност Великобритания да напусне ЕС и паундът успя да стъпи на твърда почва, като за момента съумява да устой, дори на опустошителния метеж на JPY.

JPY: сякаш се поукроти, след като достигна 18-месечен връх във вторник, но това не означава, че експанзията на йената е приключила, настроенията спрямо японската валута, остават позитивни, подкрепяни от решението на BOJ да се въздържи от увеличаване на стимулите.

AUD: натискът върху кивито се засили отново, след като RBA понижи, перспективите за инфлацията и стана ясно, че обсъждането за допълнително понижаване на лихвите е все още на дневен ред.

Oil: през последните два дни петролът възвърна част от натрупаните загуби в следствие на нарастващите запаси на САЩ, но силният долар и предпазливостта на инвеститорите натежаха и черното злато започна да губи аванс.

Gold: се понижава за четвърти пореден ден, след като скокът на долара затъмни блясъкът на скъпоценния метал, като алтернативна инвестиция.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс