www.varchev.com

Trading Day in One post 08.01.2016 г.

Азиатската сесия протече без сътресения.Основните индески затварят с повишения, като Shanghai Composite Index бележи ръст от 2.43% за сесията, но като цяло чувствата са смесени след бурната седмица на разпродажби и паника от събития в Китай и Северна Корея.Още в началото на сесията индексите започнаха с бурни импулси индикирайки смесените чувства на инвеститори.

Австралийският долар падна под психологическото ниво от 0.7000, но в края на сесията се възстанови и се върна около нивото. Доверието на инвеститори остава по-силно в икономиката на Нова Зенландия, което ясно може да се забележи по разпродажбите на Австралийският долар.

Йената отбеляза понижение позволявайки на Американският долар да възстанови част от загубите си и търгувайки се на нива около 118.31 в края на сесията. Причината е успокоението в търговията на Азиатските фондови пазари, което не доведе до нова вълна пренасочване на ресурси към острови на стабилност като йената и златото.

Инвеститорите следяха изкъсо Китайските индекси за сигнали,че събитията от изминалата седмица може да се повторят, но припомняме,че след повторното активиране на системата за автоматично изключване на търговията, вчера Китайският финансов регулар я изключи, за да успокои инвеститори, които смятаха, че тя повече вреди отколкото да помага.

Друго събитие, което привличаше вниманието на инвеститори беше изтичането на забраната на Китайски акционери да продават акции на дружества в страната, за да се предотвратят резки разпродажби. Забраната беше в сила от миналия юли месец.

Китайската народна банка установи фиксираното ниво на юана за сесията около 6.5636.

Златото отбеляза понижено търсене през изминалата сесия,бележейки спад от 0.69% докато петрола се покачи до нива около предното си дъно около 33.93 долара за барел.

Днес икономическият календар е богат на икономически данни от Еврозоната, Швейцаря както и данните за безработица от САЩ.

10:15      Швейцария Индекс на потребителските цени м/м        -0.3%   vs   -0.1%
10:15      Швейцария Индекс на потребителските цени г/г           -1.2%   vs  -1.4%
10:30     Швеция Протокол от срещата на Riksbank
10:30     Швеция Индустриални поръчки м/м                                         –    vs  -19.2%
10:30    Швеция Индустриални поръчки г/г                                            –    vs   3.5%
10:30    Швеция Индустриално производство м/м                          0.1%   vs   -1.1%
10:30    Швеция Индустриално производство г/г                             4.5%  vs   4.0%
11:00    Норвегия Индустриално производство м/м                          –        vs   -2.6%
11:00    Норвегия Индустриално производство г/г                            –        vs   -3.0%
11:00    NOK Норвегия Промишлено производство м/м                 –         vs   -2.3%
11:00    NOK Норвегия Промишлено производство г/г                   –        vs   -8.4%
11:30    GBP Великобритания Търговски баланс        -10.2 млрд. GBP   vs    -11.8 млрд. GBP
11:30    GBP Великобритания Търговски баланс със страните извън Европейския съюз   -3.25 млрд. GBP -3.7 млрд. GBP
15:30   CAD Канада Разрешителни за строеж м/м                         -3.0%   vs    9.1%
15:30   CAD Канада Брой заети (промяна) м/м                            10 000    vs      -35 700
15:30   CAD Канада Ниво на безработица                                            7.1%   vs  7.1%
15:30   USD САЩ Заетост в неселскостопанския сектор (промяна)   200 000   vs    211 000
15:30   USD САЩ Ниво на безработица                                               5.0%   vs    5.0%
15:30   USD САЩ Средно часово заплащане м/м                             0.2%   vs   0.2%
17:00 USD САЩ Запаси при продажбите на едро м/м                  -0.1%   vs  -0.1%
22:00 USD САЩ Потребителски кредити          18.250 млрд. USD 15.980 млрд. USD

Поради по-спокойната Азиатска сесия днес сесиите ще започнат по-спокойно, но все пак с известна предпазливост. Можем да наблюдаваме корекции и удобни места за вход по основните движения, но без да забравяме важните новини, които вероятно ще предизвикат краткосрочна волативност на пазара.Възможно е и днешните корекции да са предизвикани от прибиране на печалби от печелевшите позиции през изминалата седмица, която отбеляза дълги насочени движения.

Днес в 15:30 са данните за Nonfarm Payrolls, очакванията са за 200 000 новозаети в неселскостопанския сектор на САЩ, малко по-малко от предходните 211 000.

Ако данните са добри, може да видим повишение на долара и нарастване на спекулациите за ново повишаване на лихвите през месец март. Ако данните са лоши долара вероятно ще загуби позиции.

Борсовите индекси най-вероятно ще се търгуват при висока волатилност днес, заради данните и заради лошите перспективи в краткосрочен план. Въпреки това днес е възможно да видим корекция след разпродажбите предходните 4 дни.

Jr. Trader Б. Иванов


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс