Trading day in one post

Въпреки позитивната Американска сесия, Азиатските пазари приключват на отрицателна територия, като предпазливостта надделя в края на сесията.
Данните от Китай отново разочароваха пазарите, вследствие на което акциите се понижиха и започна отново прейвърляне на средства към убежища като йената и златото и понижение на AUD и NZD. Последните 2 седмици пазарите акумулират негативните новини от Китай, което повишава спекулациите за възможна глобална рецесия. Лошите данни отново рефлектираха негативно на цените на суровините, които от своя страна пък се отразяват негативно на акциите в енергийния сектор.

Златото се търгуваше с повишение през цялата сесия, което се дължи на страховете от “твърдо приземяване” на икономиката на Китай, което може да повлече и останалите големи икономики.

Черното злато се търгува около новосъздадените дъна и за момента е в консолидация.

USD/JPY се търгуваше с понижение, съдейки по ръстта на златото и йената за сесията е възможно да наблюдавам изтичане на парични потоци отново към убежищата от риск.
Днес очакваме важни новини от САЩ за Retail Sales и Индустриалната продукция, също през деня ще има новини от Испания и Италия, както и Trade Balance за Еврозоната. Възможно е да се наблюдава краткосрочна воалтивност около релийзите.

11:30    Великобритания Производство в строителния сектор м/м            0.5%    vs    0.2%
11:30    Великобритания Производство в строителния сектор г/г             -0.1%    vs    1.0%
12:00    Еврозона Търговски баланс – сезонно коригиран      21 млрд. EUR    vs   19.9 млрд. EUR
12:00    Еврозона Търговски баланс
15:30    САЩ Продажби на дребно м/м                -0.1%   vs    0.2%
15:30    САЩ Продажби на дребно без автомобили м/м       0.2%   vs    0.4%
15:30    САЩ Индекс на производствените цени м/м             0.1%    vs   0.3%
15:30    САЩ Индекс на производствените цени г/г              -1.0%    vs   -1.1%
15:30    САЩ Основен индекс на производствените цени м/м      0.1%    vs   0.3%
15:30    САЩ Основен индекс на производствените цени г/г       0.3%    vs   0.5%
16:00    САЩ Изявление на председателя на FED за Ню Йорк – Дъдли 15.01.2016 – –
16:15    САЩ Степен на използване на капацитета            76.8%   vs    77.0%
16:15    САЩ Индустриално производство м/м                  -0.2%   vs    -0.6%
17:00    САЩ Бизнес запаси м/м                                             -0.1%    vs  0.0%
17:00    САЩ Мичигански индекс на потребителското доверие – предварителен     93   vs   92.6

Несъмнено днес фокусът ще бъдат данните за продажбите на дребно в САЩ, които ще определят и посоката на последващото движение на долара за следващата седмица.

От началото на годината лошите данни от Китай водят до спекулации, че ФЕД няма да бърза със слеващото повишение на лихвите, за да не засегне икономиката. Това обаче се отразява негативно върху долара в краткосрочен план спрямо еврото. Ако данните са добри може да видим спад при EUR/USD.

Волатилността на пазара се задържа висока. Въпреки силно негативните настроения при стартирането на фючърсите в Европа е много вероятно да видим изтриване на част от загубите.

Jr Trader Б. Иванов

 


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс