www.varchev.com

Trading day in one post 12.04.2016

Фондовите пазари в Азия приключват търговските си сесии на смесена територия, акумулирайки негативния край на сесията в САЩ и предпазливостта в навечерието на старта на корпоративния сезон в САЩ.

Австралийския ASX 200 приключва с леко повишение от 0.68%, а силно претегленият банков индекс се повишава с 1.27%. Така наречените четири големи банки – ANZ, Commonwealth Bank на Австралия, Westpac и NAB – се повишават между 1.3 и 2.49%. През последните седмици, банковите акции бяха подложени на натиск заради опасенията на лоши дългове, поради големите им кредитни експозиции в енергийния сектор и ресурсния сектор.

Японския Nikkei 225 се повишава с 1.24%, стимулиран лекото понижение на йената обратно към 108 спрямо долара. От другата страна Корейския Kospi приключва с повишение от 0.33%, а Hang Sen се повишава с 0.24%.

Китайските пазари регистрират понижение, като Shanghai Composite регистрира спад от 0.65 процента, а композитния Shenzhen губи 1,4 %.

Липсата на посока в последните сесии в САЩ отразяват неубедеността на инвеститорите за корпоративния сезон в САЩ. Очакванията са за много лоши финансови отчети, но от друга страна ако очакванията са много лоши а отчетите не са толкова може да видим бичи настроения на пазара на акции.

Петрола се търгуваше в тесни граници около 40 USD за барел, а цената на златото се понижи леко с 4 долара до 1254 USD

Това което държи пазарите около тези високи нива е повишението на цената на петрола последните дни, което размива малко риска за банките от кредитните им експозиции в петролните компании.

Днес денят е богат на икономически данни , главно инфлационни:

11:30 Великобритания Индекс на потребителските цени м/м   0.3%   vs   0.2%
11:30 Великобритания Индекс на потребителските цени г/г  0.4%  vs  0.3%
11:30 Великобритания Основен индекс на потребителските цени г/г  1.3%    vs   1.2%
11:30 Великобритания Индекс на цените на дребно м/м   –    vs   0.5%
11:30 Великобритания Индекс на цените на дребно г/г     –     vs   1.3%
11:30 Великобритания Индекс на цените на дребно без ипотеки г/т     –    vs   1.4%
11:30 Великобритания Индекс на производствените цени на входа м/м    2.0%   vs    0.1%
11:30 Великобритания Индекс на производствените цени на входа г/г    -6.4%   vs    -8.1%
11:30 Великобритания Индекс на производствените цени на изхода м/м    0.2%   vs    0.1%
11:30 Великобритания Индекс на производствените цени на изхода г/г    –    vs   -1.1%
11:30 Великобритания Основен индекс на производствените цени на изхода м/м   –    vs  0.2%
11:30 Великобритания Основен индекс на производствените цени на изхода г/г     –    vs  0.2%
11:30 Великобритания Индекс на цените на жилища на ONS г/г    –    vs   7.9%
13:00 САЩ Индекс за условията за малкия и среден бизнес на NFIB   –    vs   92.9
15:30 САЩ Индекс на цените на импорта м/м     1.2%   vs    -0.3%
15:30 САЩ Индекс на цените на импорта г/г    –    vs   -6.1%
21:00 САЩ Баланс по Федералния бюджет      –    vs   -192.6 млрд. USD
22:00 САЩ Изявление на председателя на FED за Сан Франциско – Уилямс

Понижението на борсовите индекси в края на търговската сесия в САЩ вчера показват предпазливостта на инвеститорите за началото на финансовия сезон в САЩ

Това което може да се търгува днес и в следващите няколко дни са очакванията за лош корпоративен сезон, които очаквания не са отразени в цените на акциите, а индексите се търгуват на високи нива.

Възможно е да видим прибиране на печалби и закриване на дълги позиции с цел минимизиране на риска. Това от друга страна може да предизвика корекцията на пазара, която е характерна за началото на корпоративните сезони.

За настроенията на пазара влияние ще оказва и цената на петрола. Въпреки че достигна 40 долара, все още риска за ново понижение е голямо, а ако това се случи на пазара ще започнат да оказват влияние и други фактори като риска за банките, които имат кредитна експозиция в енергийните компании, за неизпълнение по обслужване на кредитите.

Предпазливостта на пазара вероятно ще окаже подкрепа на JPY въпреки корекцията и от вечерта и въпреки сигналите от Япония за действия.

AUD вероятно ще се движи в тесни граници но в посока понижение, заради възможното понижение на борсовите индекси.

EUR ще остане в страни от полезрението на пазара, като ще отразява настроенията при кросовите му валути.

USD все още е под натиск и вероятно ще остане така, докато някои от икономическите данни не го подкрепят и променят настроенията на пазара създадени от Йелън

GBP : въпреки краткосрочният ръст, вероятно GBP  ще остане под натиск и е много вероятно да загуби позиции спрямо USD и другите си кросови валути.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс