www.varchev.com

Trading day in one post 15.04.2016

Азиатските пазари се търгуваха на смесена територия през последния ден от седмицата, като пазара пренебрегна положителните данни от Китай. Брутният вътрешен продукт на Китай е нараснал с 6,7% спрямо същия период на предходната година през първото тримесечие, което е спад спрямо предходните 6,8% през предишното тримесечие. Това е най-бавния тримесечен ръст за Китай от 2009 насам, но е в съответствие с прогнозите.

През последния месец, доверието към втората най-голяма икономика в света се възвръща, подхранвано от части от рязкото повишаване в цените на имотите в големите градове в Китай, както и от намаляване на нестабилността на валутата и изтичането на капитали, което се пренесе върху глобалните пазари през миналата година и в началото на 2016 г. През март, валутните резерви на Китай нараснаха за първи път от пет месеца.

Данните вчера загатват признаци, че мерките за стимулиране, въведени през последните 15 месеца имат известно влияние или поне доставят краткосрочни повишения. Промишленото производство, продажбите на дребно и инвестиционните имоти са нараснали с повече от очакваното през март, след слаба производителност през януари и февруари. Инвестициите с фиксирана доходност също са се подобрили.

Въпреки добрите данни за Китай Shanghai Composite Index се понижи с 0.21%, а Shenzhen composite с 0.51%. В Хонконг Hang Seng отчете спад с 0.10%.

По- добрите данни повлияха на австралийската валута. Китай е голям пазар за австралийските износители, като австралийския долар има тенденция да се движи в унисон с данните от Китай. Австралийския ASX 200 се повиши с 0.35%, като секторите материали и енергетика наваксаха загуби от над 1% през ранната търговия и сектора на финансите отчете ръст с 0.16%.

Въпреки по- добрите данни за индустриалното производство в Япония, Nikkei 225 прекъсна поредицата си от три положителни сесии и беше надолу с 0.21%. Голямо влияние имаше и отслабването на йената, която се търгуваше на нива 109.64 спрямо американския долар през азиатската сесия.

Икономическия календар днес:

11:30  Великобритания   Производство в строителния сектор м/м     -0.2%
11:30  Великобритания   Производство в строителния сектор г/г      -0.8%
12:00  Еврозона     Търговски баланс – сезонно коригиран     21.5 млрд. EUR  vs 21.2 млрд. EUR
12:00  Еврозона    Търговски баланс     – 6.2 млрд. EUR
15:30  САЩ        FED индекс на Ню Йорк     2.21  vs  0.62
15:30  Канада   Доставки в промишления сектор м/м    -1.5%  vs  2.3%
16:15   САЩ       Индустриално производство м/м            -0.1%  vs  -0.5%
16:15   САЩ       Степен на използване на капацитета        75.4%  vs  76.7%
17:00  САЩ       Мичигански индекс на потребителското доверие – предварителен     92   vs  91
19:30  САЩ       Изявление на председателя на FED за Чикаго – Евънс

Данните от Китай бяха очаквани, което няма да окаже значително влияние на пазара на акции. Това което оказва влияние върху настроенията на инвеститорите са спекулациите около предстоящата среща на OPEK и другите големи страни производители на петрол през уикенда. Очакванията са, че ще се намери консенсус за замразяване на производството, което се търгуваше през тази седмица. Разбира се все още има риск от разногласия, което може да понижи риск апетита днес и инвеститорите да потърсят предпазливост и да не залагат на една карта.

Друго което ще движи пазара са порцията финансови отчети преди старта на сесията в САЩ, а както знаем очакванията са лоши. Днес е петък и може да видим прибиране на печалби. През седмицата борсовите индекси се търгуваха с повишение, поради което днес може да видим прибиране на печалби и понижения на борсовите индекси

Повишението в цените на суровините ще подкрепя AUD днес в началото на Европейската сесия, същото се отнася и до NZD

Възможната предпазливост днес може да пренасочи капитали към JPY и да видим повишение.

USD остава под натиск, като е много вероятно да видим нов низходящ импулс спрямо CAD

 Ако в Неделя на срещата в Доха бъде постигнато споразумение между членките на ОПЕК и страните извън ОПЕК това би имало положително влияние над цената на петрола, което от своя страна ще успокои пазара. При положителен развой на срещата можем да очакваме повишения при индексите и положително настроение на пазара на акции. Въпреки че част от тези очаквания са изтъргувани вече постигането на споразумение ще окаже краткосрочен положителен ефект, но след това веднага ще има прибиране на печалби и ново понижение при петрола.


 Varchev TradersПрочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс