www.varchev.com

Trading day in one post 16.12.2016

Азиатските пазари се търгуваха при смесени настроения, след като китайският юан се понижи до рекордни нива от май 2008.

Японският Nikkei225 се търгуваше с 0,75% повишение, след новото понижение на йената. В Австралия ASX200 се понижи 0,10%, повлиян от негативни настроения свързани с китайската валута и икономика. Shanghai Composite и Hang Seng се търгуваха в граници и почти без промяна.

Златото се повиши с 4$ през азиатските часове, достигайки 1300$ за унция, но въпреки това силния долар продължава да му оказва натиск и вероятността за нови понижения в цената на ценния метал е голяма.

Петрола се стабилизира над психологическото ниво от 50$ и остава в положителна територия, като в момента актуално се търгува на цена 51.20$ за барел.

Днес инвеститорите ще концентрират вниманието си над данните за Индекс на потребителските цени от Еврозоната и Разрешителни за строеж от САЩ:

09:00 Германия – Индекс на цените на продажбите на едро
09:45 Франция – Бизнес доверие
12:00 Еврозона – Индекс на потребителските цени
12:00 Еврозона – Търговски баланс
13:00 Великобритания – CBI тенденции на индустриалните поръчки
14:00 Великобритания – BoE бюлетин
15:30 САЩ – Разрешителни за строеж
15:30 САЩ – Начално жилищно строителство
15:30 Канада – Покупки на чуждестранни активи
17:30 САЩ – ECRI седмичен индекс
20:00 САЩ – Baker Hughes брой работещи платформи

USD: Щатската валута започна да коригира през азиатската сесия, но това по- вероятно да остане краткосрочно. Новия план за увеличение на лихвените нива през 2017 е силно позитивен за долара и в момента изглежда няма какво да спре долара да се повишава. На всяка корекция продължаваме да сме дълги на USD.

EUR: Последните коментари на Драги, че негативизмът от Brexit ще се отрази повече на Великобритания от колкото на ЕС и че икономиката на стария континент се представя по- добре през 2016 от колкото през 2015 са позитивни за еврото. Вероятно е да видим консолидация при единната валута спрямо повечето кросове.

GBP: Паунда също като EUR е доста вероятно да остане в консолидация. Новите преговори и неясноти около напускането на UK от Европейския съюз са негативни за паунда. Къси позиции може да заемем на GBP/CAD и GBP/USD, но това по- скоро заради силните канадски и щатски долар.

JPY: Започнаха коментари за вероятно затягане на паричната политика през 2017 от страна на BoJ. Въпреки това пазара не реагира на това, а и няма как да е различно понеже не звучи изобщо убедително. Оставаме негативно настроени спрямо йената и при кросовете ще чакаме корекции за long.

CAD: Коментарите на Stephen Poloz вчера за подобрения на икономическите изгледи след стабилизирането на цената на петрола са положителни за CAD. Въпреки това оставаме с повишено внимание за новини за споразумението на OPEC, тъй като всяка нова спекулация ще се отрази на цената на петрола, което разбираемо ще се отрази и на канадския долар. Оставаме позитивно настроени спрямо CAD.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс