www.varchev.com

Trading day in one post 22.04.2016

Повечето азиатски пазари се търгуваха на отрицателна територия в последния ден от седмицата, следвайки пониженията от американската сесия.

Единствено японският Nikkei 225 се повиши с 0.6%. Йената се задържа около текущите нива 109.43 спрямо долара. Производствените данни от Япония бяха смесени и след двете земетресения, производсвения сектор е изправен пред сериозен проблем. Появиха се и спекулации за нови стимули от страна на BOJ с цел да се спре засилващата се тендеция на поскъпване на йената.

Австралийския ASX 200 се понижи с 0.58%, воден от спад в енергийния, ресурсния и финасовия сектори. Австралийският долар се повиши спрямо долара и се търгуваше на нива 0.7754.

В Китай въпреки подобрението в бизнес настроението Shanghai Composite се понижи с 0.47%, а в Хонконг Hang Seng спадна с 0.8%.

Черното злато се търгуваше с повишение по време на азиатските часове. Цената за барел петрол достигна 43.67$, което е повишение с 1.13%.

Златото се задържа на нива над 1250$ за унция, като се търгуваше в тесни граници.

Отчетът на Volvo за първото тримесечие показа ръст на продажбите и печалбите, като надскочи очакванията, но се забелязва намаляване в броя на поръчките от Азия и Северна Америка, което дава сигнали за забавяне на световната икономика.

Днес икономическия календар е концентриран върху данните за PMI в Европа и индекс на потребителските цени в Канада:

10:00 Франция – Индекс PMI в сферата на производството – предварителен
10:00 Франция – Индекс PMI в сферата на услугите – предварителен
10:00 Еврозона – Среща на финансовите министри от еврозоната
10:30 Германия – Индекс PMI в сферата на производството – предварителен
10:30 Германия – Индекс PMI в сферата на услугите – предварителен
11:00 Еврозона – Индекс PMI в сферата на производството – предварителен
11:00 Еврозона – Индекс PMI в сферата на услугите – предварителен
15:30 Канада – Продажби на дребно м/м
15:30 Канада – Индекс на потребителските цени м/м
15:30 Канада – Индекс на потребителските цени г/г
15:30 Канада – Основен индекс на потребителските цени м/м
15:30 Канада – Основен индекс на потребителските цени г/г
15:30 Канада – Продажби на дребно без автомобили м/м
16:45 САЩ – Индекс PMI в сферата на производството на Markit – финален

Повишението на петрола по време на азиатските часове, ще има положителен ефект върху индексите в началото на търговските сесии в Европа. Също така можем да очакваме и краткосрочна подкрепа на суровинните валути като AUD, NZD и CAD.

Днес предстои среща на финансовите министри от Еврозоната. След като ECB остави лихвените нива непроменени вчера, но загатна за евентуални нови облекчения в монетарната политика е възможно да видим краткосрочно повишение при еврото. Ще следим и данните за PMI във Франция, Германия и Еврозоната, които могат също да повлияят на европейската валута. Очакванията са за повишение на PMI, като е важно да видим и размера на изменението.

Вчера VW се съгласи да изкупи обратно 480000 автомобила, заради скандал с емисиите на изгорели газове. Daimler също започнаха разследване за същия казус със техните автомобили. Възможно е да видим понижение при акциите на двата германски производители на автомобили.

В началото на сесиите в Европа е много вероятно да видим повишаване на риск апетита: повишаване на фючърсите върху борсовите индекси и суровинните двойки, както и понижение на JPY. Това обаче може да е само инерционно движение от последните дни и след стартирането на фондовите пазари да видим предпазливост.

Днес е петък и може да има прибиране на печалбите от седмичните движения. Седмичното движение при индексите  беше long, значи може да видим корекция в следобедните часове и в каря на търговската сесия днес.

Движенията от сега може да са краткосрочни – инерционни, по-добре е да се изчака стартирането на фондовите пазари в Европа и 30 минути след тях.

Сериозни движения днес се очакват при CAD , заради данните за продажбите на дребно. очакванията ни са за поскъпване на паунда в следващите минути, но с наближаване на 15:30 предпазливост.


 Varchev TradersПрочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс