www.varchev.com

Trading day in one post 25.07.2017

Рейтинг:

12345
Loading...

Обзор на Азиатските пазари: Повечето от Азиатските пазари се търгуваха с понижения днес. Инвеститорите побързаха да се позиционират подобаващо на пазарите преди решението за лихвите от ФЕД в Четвъртък. Доларът продължи да се разпродава след като несигурността около полиците на администрацията на Trump се повиши. Това показва факта, след като през нощта, Президентът излезе и поднесе реч към Американските граждани и Демократите, като се обоснова че Републиканците се нуждаят от помощ, за да може да приемат законопроекта по здравеопазването, като дебатите отново започват днес. Акциите на автопроизводителите в Япония се повишиха след като щатския долар се стабилизира. Доклада на BoJ стана ясно че членовете остават единодушни за продължение на разхлабената парична политика докато целта на банката за инфлация от 2% не бъде достигната. Йената поскъпна за кратък период, но след това вероятно ще отслабне. ASX 200 се повиши с 0.85% до 5 736,10. Nikkei 225 падна с -0.13% до 19 950.11, докато Kospi отбеляза спад от -0.08% до 2,449.46. Shanghai composite се търгуваше с понижение от -0.36% на цена 3,238.99. В Хонг Конг индексът Hang Seng се търгуваше нагоре с 0.08% до стойност от 26,867.12.

 

Валутен пазар: Липсата на данни през азиатската сесия не успя да раздвижи пазарите а от друга инвеститорите остават предпазливи преди предстоящата среща на ФЕД тази седмица. Индексът на долара се търгува на нива от 93,904, като се покачи от дъното на последната сесия когато беше на цена 93,930. Новозеландеца беше най-слабата валута през азиатските часове, но след това покри загубите си. Има вероятност NZD да остане слаб, поради намаления риск апетит преди срещата на ФЕД. Австралиеца остава най-силната валута, заедно с Канадеца. Паунда също се търгуваше с леко повишение поради по-слабият долар, но търговията остава рискова. Еврото скочи в късните часове на Азиатската сесия, без да има нови данни, вероятно трейдъри отново подкрепиха единната валута, след кратката консолидация. Йената остава слаба след като от доклада на BoJ стана ясно че всички членове на банката са единодушни за решението, политиката да остане разхлабена докато целта от 2% на инфлацията не е достигната. Също така инвеститорите отчетоха че по-слабата йена подпомага фирмите които правят износ и акциите им се повишиха.

 

Commodities Markets: Цената на петрола се търгуваше с леко повишение през азиатската сесия, достигайки $46.70 за барел. Анализаторите смятат че цената ще продължи да се покачва с бавни темпове но ще остане под $60 за барел. След срещата на OPEC в St. Petersburg цената бе подкрепа, като стана ясно че организацията смята че през втората половина на тази година, търсенето на суровината ще се засили. За сега нивата на производство остава без промяна но може да бъде намалена ако желаният ефект не е постигнат. Gold се търгуваше без особена промяна на нива около $1255 като ниската ликвидност вероятно се дължи на очакваната среща по парична политика на САЩ поради силната обратна корелация на долара и златото. Останалите ценни метали като Среброто и Паладий следват посоката на златото, като е вероятно да видим нов ръст на металите след срещата на ФЕД при която се очаква че лихвите ще останат на същите нива, без промяна.

 

Европейски борсов пазар: Европейските акции се търгуваха с понижения след като проблемите на автопроизводителите продължават. Спада на този сектор повлия негативно и на банковият сектор.  Това се случва в първият ден от старта на сезона на корпоративните финансови отчети в Европа.  Очаква се тази седмица да е доста динамична. Индексът на Stoxx Europe 600 падна с 0.6% и затвори с понижение от 0.2%, след като данни за Европейската икономика показаха че ръста за Юли 2017, е най-ниският за последните 6 месеца. Акциите на автопроизводителите се понижиха за трети пореден ден и се отразиха негативно Германският индекс DAX. Спадът на Европейските индекси който започна през предходната седмица беше трегиран от тревогите около силно Евро, тъй като има голяма вероятност от по-ниски финансови отчети на фирмите. DAX се понижи с 0.3% поради разпродажбите на акциите на автопроизводителите. Близо 1/3 от фирмите в индексът на Stoxx 600 ще излязат с финансовите си отчети тази седмица, като включва Deutsche Bank AG, BNP Paribas SA и UBS Group AG. Анализатори смята че ако Еврото достигне $1.20, това ще бъде зоната в която има вероятност ката чаканите по-добри печалби на Европейските компании да бъдат изтрити от силното Евро. Европейските пазари се очаква да отворят позитивно. Немският DAX се очаква да отвори с повишение от 46 пункта на цена 12245.30, френският CAC нагоре с 20 пункта на цена 5,141, а индекса на Великобритания UKX с повишение от 37 пункта на цена 7,398.

 

Американски борсов пазар: Американските акции затвориха с понижения на DJIA и S&P 500 днес, докато NASDAQ затвори с повишение. Тази ситуация отново се повтаря, като технологичните акции отново се повишават повече от другите. Фундаментално икономиката продължава да се развива добре, но има индикатори които предвещават спад на икономическият ръст. Очакванията от корпоративните печалби продължават да са по-добри от прогнозите тъй като 6 от 11 сектора в индексът на S&P 500 отчитат по-добри финансови отчети.  Секторът на транспорта отново е с най-голямо понижение и някои анализатори смятат че това показва слабост на икономиката, като този индекс е считан за барометър за статута на икономиката. Пазарите също така очакват изявлението на Централната банка относно лихвите във Сряда.

DJIA:  -66.90 пункта/  -0.31%  - 21,513.17

S&P:  -2.63 пункта/   -0.11%   - 2,469.91

NASDAQ:  23.05 пункта/ 0.36%  -  6,410.81

RUSS 2000:  2.74 пункта/ 0.19% - 1,438.58

VIX:  9.37

Alphabet излезе с финансовият си отчет след затваряне на борсовата сесия и резултатите са по-добри от очакваните с EPS $5.01 vs. $4.45, Доходност от 3.09 Млрд.

В индексът на S&P повишения отчетоха секторите на Финансовите институции и технологичния, а със спад са комуналните услуги и транспорта. За DJ, с понижение се търгуваше Johnson&Johnson с най-голям процент спад на акциите.  Ако позитивният сентимент се задържи и данните от САЩ излязат по-добри от очакваните е вероятно да видим по-високи цени на Американските индекси днес.

 

Икономическите данни и новини които да следим днес:

09:00 - Германия - Индекс на цените на внос
09:45 - Франция - Индекс на продажбите от производители
11:00 - Германия - Индекс на бизнес климат
13:00 - Великобритания - Индустриални поръчки от CB
15:55 - САЩ - Стойност на червената книга
16:00 - САЩ - Цени на жилища
17:00 - САЩ - Потребителско доверие от CB
17:00 - САЩ - Индекс на производителите от Richmond
20:00 - Великобритания - Реч на Haldane от BoE

 

US Equity Upgrades
B&G FOODS (BGS) UPGRADED TO BUY FROM NEUTRAL AT CITI
BUFFALO WILD WINGS (BWLD) UPGRADED TO OUTPERFORM FROM NEUTRAL AT WEDBUSH
HP INC. (HPQ) UPGRADED TO OUTPERFORM FROM SECTOR PERFORM AT RBC CAPITAL
HP INC. (HPQ) UPGRADED TO OVERWEIGHT FROM EQUAL WEIGHT AT MORGAN STANLEY
NIKE (NKE) UPGRADED TO OVERWEIGHT FROM EQUAL WEIGHT AT MORGAN STANLEY
ROYAL CARIBBEAN (RCL) UPGRADED TO OVERWEIGHT FROM NEUTRAL AT JPMORGAN
U.S. BANCORP (USB) UPGRADED TO BUY FROM HOLD AT ARGUS

US Equity Downgrades
ADVANTAGE OIL & GAS (AAV) DOWNGRADED TO SECTOR PERFORM FROM OUTPERFORM AT RBC CAPITAL
CARRIZO OIL & GAS (CRZO) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
CUBESMART (CUBE) DOWNGRADED TO UNDERPERFORM FROM NEUTRAL AT BOFA/MERRILL
ENERGEN (EGN) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
EP ENERGY (EPE) DOWNGRADED TO SECTOR PERFORM AT RBC CAPITAL
EP ENERGY (EPE) DOWNGRADED TO SECTOR PERFORM FROM OUTPERFORM AT RBC CAPITAL
EXTRA SPACE STORAGE (EXR) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT BOFA/MERRILL
FAIRMOUNT SANTROL (FMSA) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE
FAIRMOUNT SANTROL (FMSA) DOWNGRADED TO SELL FROM NEUTRAL AT GOLDMAN SACHS
GUARANTY BANCORP (GBNK) DOWNGRADED TO MARKET PERFORM FROM OUTPERFORM AT KEEFE BRUYETTE
GULFPORT ENERGY (GPOR) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
JONES ENERGY (JONE) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
MARATHON PETROLEUM (MPC) REMOVED AS FRANCHISE PICK AT JEFFERIES
NEW RELIC (NEWR) DOWNGRADED TO EQUAL WEIGHT FROM OVERWEIGHT AT MORGAN STANLEY
NVE CORP. (NVEC) DOWNGRADED TO HOLD DUE TO VALUATION AT CRAIG-HALLUM
PFIZER (PFE) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE
RINGCENTRAL (RNG) DOWNGRADED TO EQUAL WEIGHT FROM OVERWEIGHT AT MORGAN STANLEY
RITE AID (RAD) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT MIZUHO
SMART SAND (SND) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE

US Equity Initiations
CISION (CISN) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE
COUPA SOFTWARE (COUP) INITIATED WITH AN OVERWEIGHT AT CANTOR
DISCOVERY (DISCA) INITIATED WITH A MARKET PERFORM AT WELLS FARGO
ELDORADO RESORTS (ERI) INITIATED WITH AN OVERWEIGHT AT JPMORGAN
JOHNSON & JOHNSON (JNJ) REINSTATED WITH AN OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE
MERIT MEDICAL INITIATED WITH A BUY AT BOFA/MERRILL
SCRIPPS NETWORKS (SNI) INITIATED WITH A MARKET PERFORM AT WELLS FARGO
SOLARIS OILFIELD (SOI) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT RAYMOND JAMES
SPRING BANK PHARMACEUTICALS (SBPH) INITIATED WITH AN OVERWEIGHT AT CANTOR
TESLA (TSLA) INITIATED WITH A NEUTRAL AT CITI
TILE SHOP (TTS) INITIATED WITH A HOLD AT LOOP CAPITAL


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни