www.varchev.com

Trading day in one post 27.04.2016

Азиатските акции се търгуваха с преобладаващи понижения за четвърти пореден ден, следвайки спадът в технологичния сектор.

Фючърсите на Американските борсови индекси, също се понижават, след като Apple Inc. докладва тримесечен спад на продажбите за пръв път, след повече от едно десетилетие.

Индексът MSCI влезе в губеща серия, а фючърсите на Nasdaq 100 потъват, след като акциите на Apple се сринаха с повече от 8% през after market-a.

Tрите най-ценни компании в света – Apple, Alphabet Inc. и Microsoft Inc. – докладваха разочароващи резултати през изминалата седмица и допринесоха за мрачната картина при технологиите.

Австралийският долар е най-големият губещ сред основните валути, тъй като неочакван спад в потребителските цени пришпори залозите за намаляване на лихвения процент.

Американският долар и JPY, остават под натиск, докато не приключат срещите на Фед (днес) и BOJ (утре).

Световната банка повиши прогнозата си за цените на петрола през тази година, а миналата седмица стана ясно, че запасите на САЩ са се понижили с 1.07 милиона барела това помогна на цените на черното злато да покорят 5 месечен връх.

Индустриални метали търпят понижения и вероятно негативните настроения ще се запазят през целия ден, а след като миналата седмица Silver, навлезе в бичи пазар, продължава да трупа печалби достигайки 11-месечен връх.

Икономическия календар за деня е изключително богат на данни за трейд:

09:00 Швейцария – Индикатор на потреблението
09:00 Германия – Потребителско доверие на GfK
09:45 Франция – Потребителско доверие
10:00 Испания – Продажби на дребно
11:00 Италия – Потребителско доверие
11:00 Италия – Бизнес доверие
11:00 ЕС – Парично предлагане
11:00 ЕС – Потребителски кредити
11:30 Великобритания – БВП
14:00 САЩ – Заявки за ипотечни кредити на MBA
17:00 САЩ – Продажба на съществуващи жилища
17:30 САЩ – Петролни запаси
21:00 САЩ – Основен лихвен процент
21:00 САЩ – Изявление на Дж. Йелън, относно паричната политика

Инвеститорите са насочили вниманието си към днешната среща на Фед, като очакванията са, че Федералният резерв ще остави лихвените проценти непроменени на това заседание. Утре ще заседава бордът на Японската централна банка, като повечето икономисти прогнозират, че ще бъде взето решение за увеличаване на стимулите.

Предпазливостта на пазарите ще се запази, в очакване на решенията на централните банки. Настроенията на пазара на акции ще са по-скоро негативни при началото на европейската сесия. По-лошите данни в отчета на Apple ще оказва негативно влияние върху технологичния сектор, а от там и върху борсовите индекси. Високите нива на акциите и понижаващите се приходи във финансовите отчети на компаниите са червена лампичка пред инвеститорите. От друга страна излязоха данни, че хедж фондовете са нетно в дълги позиции върху S&P. Въпреки това покупка сега е рискова при тези нива на индексите.

USD е възможно да поскъпне малко спрямо кросовите си валути, но главно това ще се дължи на по-лошите данни и настроения при тях отколкото на силата на USD. Възможно  leko понижение при EUR/USD.

AUD: Лоши данни за Австралийския долар, по-слаби инфлационни данни, които оказаха и ще оказват негативно влияние на AUD. Валутата се търгува около сериозни нива на съпротива последните седмици, което повишава вероятността за по-дълбока корекция на краткосрочното възходящо движение.

NZD/USD: също коригира по време на Азиатската сесия, но сегашните нива дават добри възможности за покупка.

GBP: Последните няколко дни се забелязва промяна на сентимента при GBP, което дължи на понижаващата се вероятност Великобритания да напусне Европейският Съюз. Днешната лека корекция при GBP ни дава възможност да се позициониране добре за лонгови позиции на GBP спрямо конкурентните му валути.

JPY: При йената очакванията са разнопосочни, възможни  са резки движения в  четвъртък, когато е срещата на BOJ

 

 


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс