www.varchev.com

US-акции с краткосрочен инвестиционен потенциал

В момента акциите на американския пазар се покачват след като изтриха загубите от началото на деня. Индексът S&P500 се повиши благодарение на печалбите на някои от най-големите компании включени в него като Walt Disney Co. и Hasbro Inc., както и водещите от финансовия сектор, които орязаха разходите си и така представиха съотношения EPS над прогнозите, въпреки че реално бележат очевидно свиване на показателите.

Ниските цени на суровия петрол първоначално свалиха цените на акциите на компаниите от енергийния сектор, след което петролът се стабилизира и те се възстановиха при незначителни колебания. “Health care”- секторът е сред печелившите, но той не е силно обвързан с общите движения на пазара. Здравните компании са слабо чувствителни към колебанията на бизнес цикъла, но при тях винаги съществува много по-висок несистематичен риск.

Софтуерни и медицински компании са водещи в повишенията днес:  CVT +65.49% (след като предприятието обяви, че е договорено да бъде придобито от Vista Equity Partners за $ 1,65млрд); AMDA: +48%; CDRB: +29.88%; CPST: +27.86%;..

     Сред акциите с краткосрочен инвестиционен потенциал на US-пазара се очертават:

(BK – NYSE) The Bank of New York Mellon Corporation – която най-вероятно ще се възползва успешно от преструктурирането на разходите и ще повишава оперативния марж; BK-eps

 

 

 

(BMRN – NASD) BioMarin Pharmaceutical Inc. (Healthcare) е биотехнологична компания, която разработва и комерсиализира иновативни терапии за пациенти с животозастрашаващи ултра-редки генетични заболявания. Предварителни данни по тяхната програма „BMN 270 gene therapy“ както и други текущи разработки ще бъдат представени на 20 април в Ню Йорк  и може да предизвикат още по-силен ръст не само при продажбите;BMRN-sales

 

 

 

(RGA – NYSE) Reinsurance Group of America Inc. (life reinsurance) поддържа един от най-стабилните маржове в сектора, а  потенциалните слухове за обратно изкупуване на акции допълнително активизират купувачите. Трябва да се има предвид, че RGA планира Q1-отчета си за 28 април.

RGA-18apr

G.Hristov – Head of Fundamental Analyzes


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс