www.varchev.com

USD може да се окаже заложник на силните икономически данни

В края на седмицата ще видим още една част от важната статистика показваща силата на щатската икономика, която доста често определя пазарната тенденция в краткосрочен план. Докладът за новите работни места, който показа над 200 000 нови през май, позволи на пазарните участници да говорят за продължаващото развитие на щатската икономика. Това, заедно с множеството добри икономически данни, идващи от САЩ напълно премахна съмнението, че ФЕД ще преразгледа прогнозите си за 4 повишения на лихвите.

В допълнение на всичко, понижението на безработицата до 3.8% накара трейдърите да бъдат по-бичо настроени към USD. Реално пазара на труда в САЩ не е виждал по-добри стойности от края на 60-те години, когато индустриализацията в страната е в своя пик.

Dollar трейдърите обаче, трябва да се пазят от други рискове. Търговските разногласия между САЩ и Китай предизвикват увеличаване на инфлационните притеснения и в същото време предизвикват безпокойство относно бъдещите доставки. Това създава среда, в която инфлационните рискове ще бъдат предимно външни и краткосрочни, а вътрешният инфлационен импулс, причинен от нарастването на заплатите, ще бъде много ограничен.

Същевременно има известно безпокойство около вътрешния темп на растеж. Резултатите на компаниите в предишни периоди са били толкова силни, че е малко вероятно те да могат да ги поддържат през следващите тримесечия. Същото може да се каже и за заетостта: силните показатели е малко вероятно да изненадат пазарите и да предизвикат USD покупки, но слабите числа могат да предизвикат вълна от безпокойство и продажбата на щатския долар ще бъде по-вероятни сценарий. По този начин доларът може да бъде държан като заложник на силните икономически резултати в близкото минало.

Просто казано, трейдърите трябва да се пазят от по-лоши данни, както за NFP, така и за останалите важни икономически показатели. Не трябва да забравяме по-лошия БВП, който напълно доказа думите по-горе.

Технически Dollar Index не успя да пробие ключовото ниво на съпротива, като данните за NFP утре  ще бъдат решаващи за посоката на долара. Очаквам по-добри данни да отведат DXY над основната зона на съпротива и обратно, по-лоши да потвърдят негативните настроения. Към момента понижението изглежда по-вероятни сценарий.

Графика: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс