www.varchev.com

USD с предпоставки за затваряне на месеца високо

USD : Американският долар се повиши спрямо повечето от основните валути миналата седмица, за които новият вирус, подобен на SARS, инжектира нова нестабилност на капиталовите пазари. Имаше две изключения. Първата е японската йена, която спечели около 0,8% като основен бенефициент на по-ограничени рискови апетити. Второто беше стерлингите, където махалото на пазарните настроения се измести от намалението на темповете през следващата седмица, помогна за вдигане на паунда с почти 0,45%. Норвежката крона беше най-лошо представената валута, като загуби 1,5% спрямо долара на гърба на отслабеното, и сега правителство на малцинствата, общата рискова среда и 6,4% спадът в цената на суровия нефт Brent, почти удвоявайки загубата от предишните две седмици.

USD се повиши спрямо почти всички валути на Emerging Markets. ZAR (~ 0,55%) и INR (~ 0,45%) бяха основните изключения. CNY беше най-лошо представящата се пазарна валута. Спадът от 1,2% беше най-големият след миналия август. Индексът на капитала на MSCI Emerging Market счупи седем седмици аванс с 2.4% спад. Индексите на собствения капитал в Китай и Хонконг са с повече от 3%.

USD ще има добър инерция (с изключение на йената) през последната седмица на януари. Има възможности за допълнителни краткосрочни печалби. Тези печалби вероятно ще удължат техническите показатели и ще предупредят, че февруари може да не е толкова добър за долара, колкото януари. Обратното преобръщане в S&P 500 напред може да изтества приказката „купувай всяко поевтиняване“.

USD Index: Печалбите преди уикенда вдигнаха Доларовия индекс до най-високото си ниво (~ 97,95) и над 200-дневната подвижна средна стойност (~ 97,70) за първи път от 2 декември. Движение над 98,00, което също съответства на горната част на Bollinger Band, ще се насочи към зоната 98.40-9.50, където тя излезе през ноември. MACD и Slow Stochastic се покачват, но с по-бавни темпове, тъй като върховете постепенно се развиват. Вече триседмичното рали е най-дългото от миналия август.

EUR : След деня на изтичане на 23 януари, който някои приписват на гълъбово четене на президента на ЕЦБ Лагард, последваща продажба на 24 януари, понижи еврото до осемседмичен минимум близо 1,1020 долара. Най-ниските ноември нива се намират в зоната от 1.0970 до 1.0980 долара. Възможно е да се разгърне формация за обличане (потенциален модел на главата и раменете) и невъзможността да се затвори над “деколтето” (~ 1.1100 долара) предупреждава за риска еврото да препровери ниските показатели през септември миналата година близо 1,0880 долара. Четириседмичният слайд, най-дългият от ноември 2018 г. MACD е с тенденция по-нисък, а Slow Stohastic става все по-разширен.

JPY : Възходящият импулс на долара спрямо йената спря в JPY110.20-JPY110.30, оставяйки късните дългове в слаби ръце и уязвими към лоши новини, които бяха доставени под формата на нов коронавирус. USD падна до близо JPY109.15 преди уикенда. Той затвори седмицата под 20-дневната подвижна средна стойност за първи път от повече от две седмици. Оттеглянето постигна (38.2%) целта за корекция на ралито от нивото на JPY107.65, което се наблюдава, когато напрежението между САЩ и Иран ескалира. Важно ниво е малко под JPY109.00, а корекцията (61.8%) се намира по-близо JPY108.65. Техническите индикатори се преобърнаха от удължени нива, предполагат, че фазата на изключване на риска може да продължи в следващите дни.

GBP : Стерлингът се покачи до най-доброто си ниво от 8 януари (~ 1,3175 долара), преди да се обърне по-ниско преди уикенда и да затвори под нивото на предишната сесия. Потенциалното ключово обръщане предполага, че предстоят допълнителни загуби. Долният край на скорошния диапазон е около 1,2950 долара. Изглежда, че облекчаването на лихви намалява страховете за въздействието на възраждащия долар. Техническите показатели са по-конструктивни от самото ценово действие. Slow Stohastic например се движи по-високо.

CAD : Банката на Канада държеше отворена вратата за бъдещ курс, достатъчен за насърчаване на продажбата на канадския долар, който очаквахме. Американският долар се повиши от подкрепа близо до CAD1.3030 до CAD1.3150 след решението на централната банка. Последващото купуване го вдигна през CAD1.3170, най-високите стойности за 2020 г., преди да се обърне назад. Въпреки това, натискът върху продажбите беше минимален и новото изкупуване се появи близо до CAD1.3120, минималната (38.2%) корекция на Bank of Canada предизвика митинг. Техническите индикатори дават възможност за допълнителна печалба. По-предпазлив сигнал от факта, че щатският долар се затвори в горната си лента на Bollinger.

AUD : Австралийският долар намери нови причини да остане в сенките. Сега тя падна за четири последователни седмици, след като се покачи за предходните четири седмици и намалява за четирите седмици преди това. Net-net, Aussie е паднал с около 1% от приблизително 0,6900 долара. MACD е с тенденция по-ниска, а Slow Stohastic все още попада в прекомерно разширена територия. Постоянното затваряне под $ 0,6850 – $ 0,6860 може също да отбележи потвърждението, че “деколтето” на топинг модел (главата и раменете) е счупено. Той е насочен към повторно тестване на ниските от миналия октомври близо до $ 0.6670.

CNY : В една съкратена от празниците, но изпълнена с безпокойство седмица, доларът се повишаваше всяка сесия от миналата седмица за четири сесии с натрупване от 1,2% печалба. Той нарасна от около 6,84 CNY до малко над 6,94 CNY. Това е най-голямата печалба от миналия август, когато САЩ обвиниха Китай, че е валутен манипулатор. Рисковете за здравето и ограничаването на пътуванията ще изкопаят енергийната и икономическата активност, която включва лунната Нова година. Разпродажбата в китайски акции и CNY са в съответствие с икономическия шок, чиято величина все още не е известна. Следващата насочена цел е в областта CNY6.95-CNY6.98. Доходността на 10-годишните държавни облигации падна под 3% за първи път за малко повече от три години. Миналата седмица офшорният юан (CNH) се задържа малко по-добре. Доларът се покачи малко повече от 0,9% срещу него, за да “щракне” осемседмичен слайд.

Gold : Благородният метал скочи с почти 1% миналата седмица, което изглежда леко предвид промяната в апетитите към риска. Независимо от това, златото отчете най-високата си седмица (~ 1571.5 долара) за седем години. По-рано този месец, когато достигна до $ 1611 на конфронтацията между САЩ и Иран, той затвори близо до $ 1556.4. Техническите индикатори са по-ниско, тъй като този скок е по-висок, но инерцията е избледняла, което предполага, че могат да се повишат. Тъй като миналата година надхвърли 1400 долара, нашето четене на класациите предложи да премине към 1700 долара и това все още изглежда разумна средносрочна цел. Подкрепата може да се види близо до 20-дневната подвижна средна стойност (~ 1550,7 долара), която тя не е затворила отдолу от 9 декември.

US Oil : Цената на суровия петрол потъна миналата седмица. Фючърсният договор за марката WTI падаше всеки ден в съкратената седмица с натрупана загуба от 7,5%. Предната седмица тя се подхлъзна по-малко от 0,75% след отмяната на предходната седмица. Той е паднал 11% досега този месец в края на почивните дни близо 54,20 долара. През декември цената на WTI се повиши с около 10.5%. Възможно е да има променливост, но нетната промяна е малка. Лека сладка суровина за доставка през март приключи ноември малко под 55 долара за барел. Докато MACD пада бързо, Slow Stochastic изглежда е на дъно. Също така, забележка за предпазливост от факта, че затварянето преди уикенда беше извън долната група на Bollinger (~ 54,75 $). Последващите продажби могат да стимулират спекулациите с тест за нивата от юни до октомври миналата година в зоната от 50 до 52 долара.

US Rates : 10-годишната доходност на САЩ падна всяка от четирите сесии миналата седмица за общо 14 bp спад. С 1.68%, това е най-ниското ниво от началото на октомври миналата година. По-голямата част от спада може да се обясни с промяната в очакванията на Фед. По-конкретно, подразбиращата се доходност от фючърсния договор за фондове през декември 2020 г. падна с почти 10 bp миналата седмица до 1,29%, най-ниската доходност за приключване от 3 декември. Това отразява нарастващата увереност, че тази година ще бъде намален процентът. Кривата на доходност (2-10-годишна) е почти наполовина от края на миналата година, когато беше 35 bp. Фючърсният договор за 10-годишен банкнот се скъса по-високо преди уикенда, а техническите показатели потвърждават въртящия момент. Фючърсният договор обаче се затвори (130-09) над горната лента на Болинджър (130-01) и тъй като се приближи до важна корекция близо 130-18, рискът-възнаграждение може да се промени за краткосрочните участници.

S&P : S&P 500 падна само за четвъртата седмица от края на Q3 19. Малко повече от 1% спад беше най-голямата седмична загуба от август. Ценовата акция беше особено мечи преди уикенда. Първоначално показателят се покачи по-високо с “gap” нагоре, но обърна и затвори под нивото на предишната сесия. Държеше над 20-дневната подвижна средна стойност (~ 3273,6), както стана от началото на декември. Все пак техническият марш изглежда крехък. MACD се обърнаха по-ниско, а Slow Stohastic има мечешка дивергенция. Ценовото действие ще предизвика манталитета на изкупуване. (38.2%) корекцията на ралито от най-ниското ниво на 3 декември се намира близо до 3235.6 и ще бъде следващата важна цел.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс