www.varchev.com

USD/JPY – Possible mid term downside.

Фундамент

След протоколите на Фед, негативните настроения към долара започнаха да се засилват. Въпреки гълъбовите изказвания, Фед ще следи внимателно икономическите данни за да прецени как да действа по-нататък. За сега сезонността е положителна около празниците, компаниите започват да разчистват инвентарите си за края на годината, пускайки много продукти на намаление, което стимулира потребителите да харчат, което вероятно ще повиши инфлацията. Има вероятност данните през януари да покажат ново покачване на потребителските цени, което би накарало Фед да стане пак агресивен, повишавайки с по-голяма стъпка лихвените проценти, довеждайки до нов ръст на долара.

До тогава долара вероятно ще продължи да пада, поради гълъбовите очаквания и най-вече прибиране на печалби след дългото рали. Инвеститорите увеличиха късите позиции до 321 758 договора по-миналата седмица, което е най-високото ниво от юли 2021г. Йената беше силно разпродаден тази година и е нормално да видим прибиране на печалби.

Въпреки това не очаквам спада на долара да продължи много дълго, поради факта че икономическите премеждия все още не са приключили. Инфлацията е далеч от целта на Фед, което означава че лихвата по депозитите на доларовите сметки остава атрактивна за следващата година.

Технически анализ

Пробив и ретест на основния възходящ тренд, формира нова средносрочна низходяща тенденция, която може да достигне нивата около 61.8% фибо в зоната 129 – 131. Sequential започва нов низходящ цикъл с принтирана 2-ка, а DeMarker Oscillator не успява да излезе от oversold зоната, което е индикация за слабост. Въпреки това има сигнал от осцилатора за зона с висока вероятност за ревърс, но обикнвенно отнема време докато този сигнала започне да се изпълнява.

Очаквам поставяне на по-ниско дъно през следващите няколко сесии за тест на 200 периодната пълзяща средна и 50.0% фибо, където е вероятно да видим краткосрочен баунс. Възможно е движението да продължи до края на Декември, където ще следим за ефекта от празничното харчене върху инфлацията.

Дългосрочен индикатор

Дългосрочните очаквания са Долара да формира връх през Q4 и да започне плавно понижаване през следващата година.

Средносрочен индикатор

Очакванията за Q4 са насочени предимно във възходяща посока за долара, като осреднените очаквания са концентрирани около нивата 146 / 143 / 140.

Краткосрочен индикатор

Седмичните очаквания предполагат рейндж между 136 и 141 с най-голяма концентрация около нивото 140. За сега нивата около 141 са абсорбирани така че е вероятно да видим движение до долната част на седмичния рейднж около 136.

Заключение

След вчерашните разпродажби, натиска върху долара вероятно ще продължи. Отваряне на къса позиция може да се предприеме при пробив на последното дъно, което се тества в момента или при връщане леко във възходяща посока и повторен реджект от новия низходящ канал.

Алтернативен сценарий

Пробив обратно във възходящия канал, ще вкара в капан продавачите и вероятно ще предизвика покриване на позиции, което допълнително ще ускори възходящото движение.

Стоп лос зоната е над последния връх, премерена спрямо големината на марджин акаунта.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW