www.varchev.com

Varchev Finance – Next week in one post 26-30.08.2019

Нова напрегната седмица на фондовите пазари е към своя край. След сравнително добри предходни дни за индексите, движенията в Петък станаха резки и непрощаващи, като основните борсови индекси отбелязват зверски загуби, запътили се към 200 периодните си на дневна графика за пореден път. Разбира се на първи фронт отново е Trump и неговата търговска война в САЩ, която заплашва сериозно забавяне на икономическия растеж по цял свят. Последното от там е, че Trump обмисля нови 25% тарифи върху своите опоненти, като нарежда на Щатските компании да търсят други алтернативи вместо Китай за производство и разширяване на бизнес хоризонтите си. Това определено е голям удар за рисковите активи и подкрепя силно хеджиращите финансови инструменти, като златото, йената и франка се радват на тези развития.

През новата седмица определено търговската реторика ще остане отново на преден план, като тази игра “око за око” изглежда се нрави на управляващите и от двете страни. Без значение кой ще отстъпи първи, глобалната икономика ще пострада, като дори в момента в Германия подчертават опасността от висящата над тях рецесия. Икономиката в блока расте с ограничен темп през третото тримесечие на годината Наблюдават се първите сигнали за понижение в пазара на труда Икономическата перспектива в Германия остава неясна и виси само на износа. Икономическата активност може още повече да се свие през лятото заради ниската индустриална активност. Не е ясно дали износа ще остане на ниво преди вътрешната икономика да стане по-силно изложена на външните рискове Като се има предвид как се развиват нещата, ново свиване на икономиката далеч няма да е изненадващо. Както бе споделяно през изминалите седмици, дихотомията на немската икономика (представянето на производството и услугите) евентуално ще паднат и шансовете за негативен ефект от това към другите сектори стават осезаеми със всеки изминал ден.

Тъй като търговското напрежение ескалира и икономическите индикатори отслабват, Уолстрийт очаква по-агресивни намаления на лихвите от страна на Федералния резерв, като поне една от прогнозиите предвижда нулев лихвен процент.

Сега икономистите отчитат вероятност от три намаления на преди края на годината, заедно с многократни през 2020 г., докато не стане ясно, че централната банка на САЩ изключва вероятността от рецесия. Очакването се случва точно, когато Goldman Sachs обяви, че намалява прогнозите си за БВП с 0,2 процентни пункта, а Bank of America Merrill Lynch заяви, че вижда все по-големи шансове за рецесия през следващите 12 месеца.

Други прогнози на улицата се присъединяват към призивите за отслабване на условията, които подтикват ФЕД да играе по-остър нож на ставките, отколкото официалните лица посочиха на заседанието през юли, при първото намаление на ставката от 11 години.

Във вторник и четвъртък очакваме и данните за брутен вътрешен продукт в Германия и САЩ, респективно, които ще дадат ясна индикация относно забавянето на глобалната икономика и свиването на растежа.

Понеделник:
11:00 Германия – Ifo Бизнес Климат
15:30 САЩ – Поръчки на Дълготрайни Стоки

Вторник:
09:00 Германия – Брутен Вътрешен Продукт
17:00 САЩ – CB Потребителско Доверие
23:30 САЩ – API Седмични Петролни Запаси

Сряда:
09:00 Германия – Потребителски Климат
17:30 САЩ – Петролни Запаси

Четвъртък:
10:55 Германия – Нива на Безработица
15:30 САЩ – Брутен Вътрешен Продукт
17:00 САЩ – Продажби на Домове в Процес на Продажба

Петък:
02:30 Япония – Тokyo Core CPI
02:50 Япония – Индустриално Производство
12:00 Европа – CPI
15:30 Канада – Брутен Вътрешен Продукт


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс