www.varchev.com

Wallet компания цели да създаде стабилна крипто екосистема

Sovereign Wallet развива MUI тоукън, който отговаря на трите основни принципа за една fiat валута като стойност, средство за обмяна и разплащателна единица. Стойността на тоукъна се създава от софтуер, който управлява сегашното ниво между търсенето и предлагането без да е необходим друг актив в резерв или за обезпечение.

Докато Blockchain технологията е всепризната вече за следващата стъпка при финансовите услуги, има няколко важни проблема, които продължават да пречат за масовото приемане на криптовалутите.

За пример – високата волатилност на крипто пазарите, която отговаря за безпрецедентното и бързо покачване или спадане на стойността на въпросния актив. Волатилността също така е допринесла за създаването на безброй тоукъни – включително stablecoins и stable tokens – които прилагат различни механизми за да държат стойността си стабилна и така да се намали риска на инвестициите като се подобри възможността за предвиждане.

Най-известния обезпечен тоукън с fiat валута е Tether или TetherUSD, който е обвързан с долара в съотношение 1:1. Този тип тоукъ изисква висока степен на доверие в издателя му, който да гарантира високата стойност на тоукъна и в същия момент да поддържа добри резерви. Но този тип тоукъни са податливи на банкрут поради тяхната централизирана структура.

Крипто – обезпечените тоукъни са обезпечени с крипто активи, които са с голям пазарен дял като Bitcoin или Ethereum. Но за да се превъзмогнат високите флуктуации на крипто пазарите, те изискват по-големи инвестиции от колкото при fiat-обвързаните тоукъни.

Третия тип стабилни тоукъни са необезпечените. Те не са подкрепени от друг клас активи като fiat или крипто. Именно този тип тоукън е в основата на платформата, която се разработва от Sovereign Wallet.

Техният тоукън MUI е подкрепен от специализиран софтуер, който се казва Алгоритмична Централна Банка. Оперира като една истинска Централна Банка и движи цената на актива спрямо количеството в обръщение.

Ако цената на MUI отива нагоре, smart contract-а на ABC автоматично издава нови тоукъни, намалявайки стойността на монетата и обратно. Предназначението на ABC е да бъде управлявано само и единствено от автономни smart contract-и. Това се изгражда на т.нар. Blockchain 3.0 инфраструктура. Предвидено е тяхната платформа M.DEX да стартира в средата на януари, 2019 г.

Снимка: Unsplash


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс