www.varchev.com

Warren Buffett, Bill Gates и Jack Ma залагат смело на този сектор

Наблюдателите от Washington, които виждат мрачно бъдеще пред екологичните проблеми може би пропускат нещо, което на Wall Street виждат: 8.7 милиарда долара бум на устойчивите инвестиции.
1 на всеки 5 долара, инвестирани в Америка днес се целят в устойчивите инвестиции.Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Jack Ma и други титани в технологическата индустрия наскоро повериха 1 милиард долара в новите фондове за нисковъглеродна енергия.Компанията на Warren Buffett е заета да инвестира в нови проекти за слънчева и вятърна енергия.
Цялата тази инвестиционна активност може да изглежда нелогична. Все пак, новото правителство на Trump обеща да обърне правилника за опазването на околната среда и неговия Кабинет е пълен с фенове на изкопаемите горива. Въпреки това, големите глобални тенденции като смяната на климата подтикват инвестирането в намирането на технологични решения на природните проблеми.
Много инвеститори намират тази ситуация като възможност да мислят „ на зелено” – като цвета на парите.Инвестиционни компании, които се околната среда или свързани с това услуги се забелязва, че превъзхождат цялостния пазар на ценни книжа.
Също така, много градове, щати и големи корпорации са дали обет да продължават да намалят своите въглеродни емисии без значение от промените във Федералната политика. Причината? Заинтересованите от тях – в това число и потребители, които искат да практикуват и по-стабилен бизнес, а и инвеститори, които откриват, че промените от климата може да се отрази на тяхното портфолио.
На Федерално ниво, крадитите по такси за вятърна и слънчева енергия бяха удължени преди само 12 месеца, със значителна подкрепа от републиканците.
Къде инвеститорите могат да намерят растеж?
Инвеститорите по цял свят се чудят къде могат да намерят дългосрочни възможности за увеличение на капитала им. Базирано на сегашното потребление, ние използваме продуктовия еквивалент на 1.6 планети Земя за да достигнем до нашите икономически нужди.
Ако продължаваме по същия нестабилен път, до 2050 година ще се нуждаем от поне 3 планети. За да задоволим нашите покачващи се нужди, световната икономика трябва да претърпи някои огромни промени в енергетиката, производството, транспорта, производството на храна и др.
Компании, които се занимават точно с това се счита, че са най-облагодетелствани от този икономически преход. Големите инвеститори разчитат тази глобална тенденция и позиционират своите портфолиа съобразно с това.
Устойчивите инвестиции са добра стратегия без значение дали си загрижен за околната среда или не. Без значение колко големи природните и климатични рискове са, бизнесите са наясно, че трябва да се справят с реалността от смяната на климата като произвеждат по-евтини и чисти източници на електричество, да намерят решения в изграждане на инфраструктурата в градове, застрашени от наводнения.
Възползвайки се от тази възможност, World Resources Institute се зае да интегрира стабилността като основна стратегия в инвестиционните си решения. Те разучиха над 100 собственици на активи и мениджъри с над 1 милион в активи за да идентифицират най-добрата практика и възможност и по този начин те позиционираха своето порфолио към устойчивите инвестиции.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс