www.varchev.com

Ключов ден за еврото, дойде ли време за пробив?

Всички погледи днес са съсредоточени върху пресконференцията на ЕЦБ, относно монетарната политика за Еврозоната. Очакванията са, лихвите проценти да бъдат вдигнати или с 50 или с 75 базисни пункта. Увеличение от 75 базисни пункта би означавало че, референтния лихвен процент в еврозоната ще достигне 1.25%, респективно лихвата по депозитите 0.75%.. По-високите лихвени проценти ще се отразят позитивно на еврото, но не и на икономиката. Все пак, поради все по-сериозната енергийна криза в еврозоната, ЕЦБ не могат да си позволят безкрайно повишение на лихвените проценти. Очакванията са че инфлацията ще продължи да се покачва, докато данните за БВП от вчера показаха свиване на икономиката на годишна база, като това засилва риска от стагфлация все повече.

Очаквам цената се задържи устойчиво над нивата на паритет, в следствие на подобрение на фундамента за еврото заради затягането на монетарната политика на ЕЦБ, подкрепено и технически от започналото възходящо броене на секуеншъл. Допълнителен ревърсивен сигнал ни показва демаркър, който излиза от oversold територия, като това ни показва позитивизъм от страна на биковете.

Очаквам пробив на неклайна на дабъл ботъм по време на пресконференцията, възходящо движение към 65 МА и нивата при 1.0270 / 23.6 фибо.

В дългосрочен план, банковите очаквания показват че цената ще остане на тези нива до края на годината, като след това се предполага че ще започне отново да се покачва. Вероятно банките очакват че до края на годината, ЕЦБ ще продължи агресивно да покачва лихвените проценти, докато ФЕД ще намалят темпа на покачване.

В подкрепа на банковите очаквания, анализаторите очакват цената да се задържи около нивата на паритет.

Седмичните прогнози показват че цената ще остане около паритет. Има спекулации, че цената е възможно да падне под 0.9443 (20 годишно дъно). Други спекуланти предполагат, че цената ще пробие паритета, като вероятно ще достигне до нива около 1.0787. Като цяло спекулациите варират спрямо очакванията за монетарните политики както в САЩ така и в Еврозоната.

Фундамента и техниката ни показват, че днес най-вероятно ЕЦБ ще увеличи повече от очакваното лихвените проценти, като това ще се отрази позитивно на еврото. Другата седмица очакваме пресконференцията на ФЕД относно лихвените проценти в САЩ. Имайки предвид намаляващата инфлация в САЩ е възможно ФЕД да намалят темпа на покачване на лихвените проценти, което ще се отрази позитивно на еврото и негативно на долара.

Въпреки всичко днеска прецедателя на ФЕД, ще говори в 16:10, като е много възможно той да даде допълнителни насоки, накъде би се насочила двойката.

Като цяло очаквам, ЕЦБ да повиши днес лихвените проценти, като това ще даде сила на еврото да пробие паритета и да продължи консолидацията над паритет и под 1.0268, докато не се разбере как ще процедира ФЕД на срещата си другата седмица.


 Dealer Borislav Andonov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW