www.varchev.com

Как да търгуваме Faкеy setup

Faкеy setup: „ лъжлив-пробив на вътрешен бар” . Faкеy формацията винаги започва с вътрешен бар. Цената пробива вътрешния бар, но след това обръща , създавайки фалшив пробив, и се връща обратно в тялото на Мам бара, където и барът затваря, тогава имаме фалшив пробив.

Следователно можем да кажем така : Вътрешен бар + фалшив пробив = Faкеy формация.
Faкеy формацията може да бъде с пин бар за фалшив пробив или нещо друго. Фалшивия пробив може също да бъде съставен от дву барова формация където първият бар затваря извън тялото на Мам (барът майка, в рамките на който се ибразува вътрешния бар) бар и след това втория бар допълва фалшивия пробив като затваря в тялото на Мам бара .
Фалшивите формации са много важни и силни price action трейдърски сигнали .

Clipboard001

Как да търгуваме Фалшиви формации
Фалшивите формации (Faкеy setup) могат да бъдат търгувани в трендов пазар, в консолидация и дори срещу тренда.
Най – често срещаните входове наFaкеy сигнали включват следното :
– Влизане когато цената пробие върха или дъното на вътрешния бар или Mam бара.
– Ако Фалшивата формация има пин бар , то ние можем да използваме пин бара за вход
Clipboard002

Търговия на Faкеy в трендови пазар :
Графиката по-долу ни показва добър пример за Faкеy в лонгова позиция с пин бар като фалшив пробив , в трендови пазар. Забележете тук, че всъщност има три вътрешни бара , които са в тялото на Мам бара. Това е сравнително често срещано и понякога дори ще видите четири вътрешни барове във Мам бара преди фалшивия пробив.

Clipboard004

Следващата графика ни показва друг добър пример за търговия на Faкеy в трендови пазар. Има очевиден възходящ тренд преди формацията. Забележете , че точно този Faкеy setup е единия от двата бара с фалшиви пробиви , което означава , че вместо един бар като фалшив пробив , фалшивия пробив се появява след два последователни бара. Това е друга често срещана формация на Фалшив сигнал , който можем да наблюдаваме докато правим анализа си и търгуваме на пазара

Clipboard005


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс