Бичи Пазари.

/ Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /

Бичите пазари са време на оптимизъм и растеж и могат да бъдат чудесна възможност за реализиране на значителни печалби. Но все пак бичите пазари не траят вечно и е изключително важно да се подхожда към тях със здравословна доза предпазливост, като същевременно се наблюдават дългосрочните цели.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато търгувате и инвестирате на бичи пазари:

Не се увличайте от спекулативната лудост

Важно е да останете уравновесени и да избягвате вземането на импулсивни решения въз основа на краткосрочни печалби. Отделете време, за да проучите обстойно всички сделки, които обмисляте. Предварително разработен план на база на анализа, ще помогне за премахване на емоционалния фактор.

Следете оценките

На бичи пазар е обичайно цените да се повишават, понякога до нива, които може да не са оправдани от основните фундаменти. Поставяне на целеви таргети ще помогне при решенията за изход от дадена позиция.

Бъдете готови за обрати

Както всички добри неща, бичите пазари също в крайна сметка свършват. Следователно е важно да сте подготвени за спад. Винаги е добре да управлявате излагането на риск чрез използване на техники като диверсификация, хеджиране и поставяне на стоп поръчки.

Контролирайте риска си

Естествено е да искате да задържите позициите, които се представят добре, но е важно да запомните, че бичите пазари в крайна сметка приключват.
Ако сте направили значителни печалби, проследяването може да е добър вариант за фиксиране на печалби, ако нещата се променят бързо. Оставянето на печелившите да участват чрез преместване на стопове и защитаване на печалбите е особено добра стратегия за подобряване на съотношението риск-възвращаемост за сделката.

Поддържайте дългосрочна перспектива

Търговията е маратон, а не спринт. Бичите пазари могат да бъдат чудесна възможност за печалби, но е важно да поддържате дългосрочна перспектива за целите си. Пропуснахте ли големите движения? Не се ядосвайте и не вземайте лоши решения. По пътя ще има повече възможности да приложите наученото.

Бичите пазари могат да предоставят отлични възможности, но към тях трябва да се подхожда предпазливо и с определени цели. Обмислете рисковете и ползите от всяка инвестиция, следете оценките и винаги бъдете подготвени за спад.


 Head of Trading Dimitar Kalapov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW