www.varchev.com

Дневна стратегия използваща Fibonacci и pivot points

За още обучителни материали натиснете тук: https://bit.ly/3msH1ip

Стратегията е изключително семпла и е подходяща за трейдъри, които не могат да отделят много време за задълбочен анализ на пазара. Прилага се на дневна графика и не използва индикатори и необходимо само определянето на дневните pivot points.

Стратегията използва стандартните нива на корекция на Фибоначи и pivot points. За предпочитане е да се използват нивата 38% и 50%. Примерът отдолу ще покаже входове както с дълги позиция така и с къси.
Критерии за вход:
– Цената трябва да е на едно от изброените Fibo нива.
– Трябва да имаме pivot point, който съвпада с нивото на Фибоначи или е много близко до него.
– За потвърждение се изчаква price action на това ниво, преди да влезем в сделка.

Първата графика показва наличието на параметри за влизане с дълга позиция на пазара на нива 38% корекция на Фибоначи и дневно пивот ниво на същите нива.

long-trade-1
В този случай можем да влезем когато голямата меча свещ докосне нивото на фибоначи и дневния pivot образуван тогава, или да изчакаме price action и тогава да влезем лонг позиция.

Вторият вариант е по-консервативен, но е с ниско ниво на риск, тъй като имаме три потвърждаващи сигнала. Таргетите на тази стратегия са следващите нива на Фибоначи в обратна посока. Тоест ако влезем Лонг на корекцията при 38%, то нашият таргет ще бъде предходното ниво от 23% на Фибоначи. Стопът се поставя под дъното на сигналния бар с приблизително 20 пипса разстояние.

Следващата графика показва къса позиция по стратегията.

short-deal-1
Имаме наличие на низходящо движение, имаме и корекция до 38.2% на Фибоначи, имаме и дневни pivots, също и наличие на пин бар на това ниво. Входът тука бива веднага след образуването на пина и тъй като неговия spike е под нивата на фибоначи и дневния пивот, то стопът ще се постави над нивото на Фибоначи и pivot на 20 пипса разстояние.

Ето и начинът по който се пресмятат дневните pivot points.
За да изчислим дневните pivot points (PP) е нужно да имаме информация за евентуалният сигнален бар който е затворил близо до ниво на Фибоначи. Нужни са ни най-висока цена за деня (Н), най-ниска цена за деня (L) и цена на затваряне за деня (C).
Формулата е следната: PP=(H+L+C)/3

За още обучителни материали натиснете тук: https://bit.ly/3msH1ip

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW