www.varchev.com

Как се определя обема на позиция

Oще обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/3msH1ip

Ползите от определянето на обема на позициите са, че помагат за по-добро контролиране на трейдинга и определяне на стойността на портфолиото.

Стратегията за определяне на обема на сделката е ключов елемент към money management-a на акаунта. Успешните трейдъри знаят точно колко процента от акаунта ще бъде поставен на риск при всяка една сделка. Те също се опитват да минимизират риска, за да избегнат прекомерни загуби. Въпреки това увеличаването на обема на сделките при повишаване на акаунта има смисъл само ако в процентно изражение риска остане същия. В допълнение, понижение на обемите при волатилни пазари също ще понижи риска за акаунта. Обратното – търгуване с по-големи обеми на ниско волатилен пазар може да ви донесе по-големи печалби.

Фиксирани обеми на лотовете 

Тези трейдъри, които опростяват максимално стратегията си използват винаги един и същи обем за търговия, без значение от броя позиции, които са отворили, като така лимитират общия риск на акаунта. Тази стратегия дава възможност да се ограничи риска, ако нещата не тръгнат на добре. А ако портфолиото се повиши и понижи лесно може да се направи същото и с лотовете.

Фиксирани с общия риск на акаунта позиции 

Тази стратегия е по комплексна и се използва с алгоритъм, който определя риска при дадена позиция спрямо портфолиото и се използва за трейдинг на само определен процент от акаунта. Използвайки тази стратегия трейдърите с голям акаунт ще поемат все по-голям риск с всяка следваща сделка, а за тези с по-малък акаунт рискът може да се запази същия. Това гарантира на трейдъра, че няма да има една позиция, която да фалира целия акаунт.

Повишаващи се обеми на базата на риск/печалба 

Стриктно следване на плана гарантира на трейдърите успешна търговия, като предварително се знаят и възможните печалба и загуба от всяка една позиция. Това дава възможност на трейдъра да прецени колко риск може да си позволи и каква печалба да очаква.

Oпитните трейдъри предпочитат по-ниския ливъридж и възможността да контролират стопа на позицията и да определят риска на всяка една позиция или на портфолиото като цяло. Това значително намалява шанса за активирането на стоповете на техните позиции, особено при волатилен пазар.

Oще обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/3msH1ip

 


 Trader Aleksandar Kumanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW