www.varchev.com

Завръщането на Macro Hedge Strategy

/ Още обучителни материали може да откриете тук: https://www.varchev.com/education-for-traders.htm /

Макро търговията, стратегия от десетилетия, станала известна от хора като Джордж Сорос и Луис Бейкън, възвръща своята актуалност, като през изминалата година Macro Hedge Funds отбелязаха най-добрата си година, от световната финансова криза насам. Те правят големи залози, възползвайки се от дисбалансите на глобалните пазари, от акции до облигации, валути, стоки и други активи.

След години на слаба възвръщаемост на пазари, доминирани от стимулите на централните банки, макро хедж фондовете бяха турбокомпресирани от рязко намаляване на лихвените проценти по време на пандемията и след това, завръщането на високата инфлация и рязкото покачване на лихвите с отварянето на икономиките.

Има промяна на парадигмата в интереса към макросредствата от предишното десетилетие до сега, което се дължи до голяма степен на промяната в дейността на централните банки.

Макро хедж фондовете наемат агресивно експерти в областта, като мениджърите се подготвят за сериозен приток на капитали от инвеститори, които търсят начини да защитят своите активи в среда на нестабилни пазари и намаляваща подкрепа от централните банки. Така неречената структурна промяна на пазарите -разширавянето на лихвените диференциали, количественото затягане и дисбалансите в представянето на различните икономики, създава набор от възможности за добри печалби.

Една от най-старите стратегии за хедж фондове -Macro Hedge, не беше актуална години наред, тъй като трилиони долари стимули от централната банка, потискаха нестабилността на пазара и тласкаха лихвените проценти почти до нула, ограничавайки способността им да печелят.

Но пазарните процеси вече не са ограничавани от централните банки и изглежда, че Macro Hedge стратегията ще продължи да бъде големият победител. По-високите лихвени проценти съответстват на по-добра възвръщаемост за макро. В скорошно проучване BNP Paribas установи, че Macro Hedge е най-добре представящата се стратегия миналата година, а в момента е една от най-популярните за разпределение на активи в портфолиата.

Инвеститорите са особено фокусирани върху промяната в пазарната парадигма и това, което се случва в лихвените проценти и инфлацията, и Макро Хедж фондовете са в много добра позиция, да се възползват от разместването на пластовете.

Какво е Macro Hedge?
Макро-хеджирането е инвестиционна техника, използвана за смекчаване или елиминиране на системния риск в портфейл от активи. Стратегиите за макрохеджиране обикновено включват използване на деривати за заемане на къси позиции на широки пазарни катализатори, които могат да повлияят отрицателно на представянето на портфолиото или конкретен базов актив.

Стандартния Macro Hedge обикновено изисква значителна далновидност, обширен достъп до икономически данни и много добри умения за прогнозиране, за да се проектира очакваната реакция на пазарите, когато се появят тенденции. В някои случаи обаче позициите на макрохеджиране могат лесно да бъдат предвидени, чрез поредица от събития, водещи до предварително определен резултат. Стандарния Macro Hedge най-често се прави от опитни инвеститори и професионални портфолио мениджъри.

В днешно време обаче, инвеститорите без широк пазарен достъп до финансови инструменти, използвани за стратегии за макрохеджиране, могат да се обърнат към някои от предложенията на дребно в индустрията, обикновено пакетирани под формата на борсово търгувани фондове (ETF).

ETF стратегии за макро хеджиране
Предложенията за обратен и ултра обратен /мултиплициран/ ETF направиха макро хеджирането по-лесно за инвеститорите на дребно, уверени в негативна перспектива за определен сектор или пазарен сегмент. Добър пример за подобно събитие е Brexit, който причини краткосрочни загуби в много акции на Обединеното кралство и също така причини дефлация на британския паунд.

Много инвеститори, предвиждащи тези загуби, заеха къси позиции в акциите на Обединеното кралство и британския паунд, което доведе до значителни пазарни печалби след гласуването за Brexit и последвалите събития, довели до разделянето.

Завръщането на Forex-а с разширяването на лихвения диференциал
В текущата пазарна ситуация на колиечествено затягане, разширени лихвени диференциали и спад в темпа на икономиките, се създават много възможности за macro hedge търговия. Най-легендарния макро трейдър – Джордж Сорос, направи своята най-голяма сделка, в сходна пазарна ситуация. Най-просто казано, той използва заемни /Leverage/ паунди, залагайки срещу тях, чрез позиции във вече изчезналата валута – Дойче марки.

Други макроикономически събития, които могат да стимулират стратегиите за макрохеджиране, включват очакванията за брутния вътрешен продукт на страната, инфлационните тенденции, както и различните фактори, влияещи върху цените на суровините. ProShares и Direxion са два доставчика на ETF, които са разработили широка гама от ETF продукти, предлагани за макро хеджиране. Обратните продукти, предпазващи от мечи перспективи, включват ProShares UltraShort FTSE Europe ETF, ProShares UltraShort Yen ETF и Direxion Daily Gold Miners Index Bear 3X Shares.


 Head Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

1 reply on “Завръщането на Macro Hedge Strategy”

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW