Trading book

Елитните изпълнители във всички конкурентни области изучават миналото, за да подобрят способността си за в бъдеще, като същото важи и за елитните трейдъри, пише Роб Паше.

Вие най-вероятно сте чували и преди, че журнала може да се използва за подобряване на търговията , но по някаква причина не сте могли да опитате преди. Може би това е твърде досадно или отнема твърде много време ? Независимо от обосновката Ви срещу журнала, аз мисля, че трябва да я преразгледате.

Един добър пример успоредно с това е света на професионалния спорт. Има спортисти, които физически са обучавани през целия си живот да бъдат най-добрите в това, което правят, но голяма част от тяхната рутина е преразглеждане на последните мачове , игри и разучаване на противника. Те търсят слабости в играта си, които да подобрят, и търсят слабостите в своите опоненти, за да ги експлоатират. Това е точно същото отношение, което трейдъра трябва да има при прегледа на последните сделки. Разгледайте следните три причини, за да започнете да добавяте журнал към вашата търговска рутина.

Причина 1 – Дневникът увеличава търговската последователност
Най-основната полза от търговския журнал е да се увеличи последователността. Това се прави като откривате грешки , направени на предишните ви позиции, и като се уверите , че не правите същите грешки отново. Вие ще искате да направите преглед на всяка настройка и преглед на вашите правила, за да се уверите, че сте ги следвали правилно.

Някои очевидни грешки ще бъдат неправилно четене на индикаторите или създаване на стопове и ограничения при грешни цени поради погрешно кликване или въвеждане на цифрите с отстъпка от една десетична запетая ( тези неща се случват. ) Някои трудни за откриване грешки може да бъдат откриването на позиция твърде рано, без да позволите определени правила да се развият напълно. В нашите DailyFX сесии, ние винаги говорим за значението на последното затваряне на свещ да потвърди валиден сигнал на всеки един технически индикатор. Дали всеки сигнал все още е валиден след затварянето на свещта за всяка от сделките ви? Или сте се подмамили от лъжлив сигнал?

Аз препоръчвам създаване на специална папка на вашия работен плот за trading book. Като запазвате всяка една от вашите настройки, ще можете да видите точно къде и кога сте отворили своите позиции и ще се гарантира, че не са били направени грешки. В идеалния случай бихте искали да видите тези предишни графики и да не съжалявате за поставените сделки. Настройки толкова ясни, че ако те са на графиката в момента, вие пак ще поставите същата сделка. Това е последователността. За съдействие за запомнянето на тези сделки можете също да водите и формален дневник.

Причина 2 – Дневникът Ви държи отговорни
В зависимост от пътя, който избирате, дневникът ще Ви държи отговорни по един от двата начина. Или ще държите журнала си личен и ще го преглеждате по своему, или ще позволите на други търговци да погледнат в него и да предоставят обратна информация. И двата метода са ефективни и ще ви помогнат да сте отговорни.

Ако изберете пътя на личен дневник, може би е най-лесно да държите вашите мисли и снимки вътре във Word файл (също така физическия бележник би могъл да свърши работа просто да нахвърляте мислите си.)
Ако изберете дневник с повече общественост, вероятно ще искате да запишете вашите сделки и мисли на някой онлайн блог или форум. Това ще позволи на търговците от всяка точка на света да видят вашите печеливши или губещи сделки.

Дали преглеждате дневника си сам или позволявате на хората онлайн да го преглеждат, това дава допълнителен стимул да поставяте ясни, валидни сделки по сметката си и прави по-трудно да се отклоните от стратегията си. Ще разберете с ума си, че ще трябва да се изправите пред своите решения по-късно в дневника си и вероятно ще трябва да се изправите срещу други, ако вашия журнал е публичен. Това ще ви помогне да станете по-наясно с моментите, в които позволявате на емоциите да диктуват решенията, вместо логиката на стратегията ви, или когато решите да “творите” и поставите една измамна търговия без здрава основа за това.

Хубаво е да има отчетност. Много търговци могат да се заблуждават да мислят, че те рационално вземат търговски решения, само за да разберат по-късно, че не са следвали стратегията си като цяло.

Причина 3 – Дневникът ще Ви помогне да подобрите техниката си на търговия
Усърдното разглеждане на сделките ви отново и отново, е това, което разделя търговците от “долните дивизии” от професионалистите. Виждайки как всяка сделка се отиграва може да откриете слабости, които могат да бъдат поправени за по-нататъшно подобряване на стратегията ви. Подобряването всеки ден е това, за което става дума, и с наличието на дневник, с който да се върнете назад и да прегледате сделките, със сигурност може да направи това.

Ето няколко примера за начини, по които стратегията ви може да бъде подобрена:
Използване на тренд филтри за отстраняване на сделки срещу тренда

Търговия със специфични стратегии само по време на подходящи пазарни условия

Увеличаването на вашето съотношение риск : печалба

Намаляване като цяло на използвания ливъридж

Търгувайте като професионален спортист
Търговията е трудна и конкурентна. Ясно е кои са победителите и губещите, и с цел да бъдете най-добрите, вие трябва да подражавате на това, което най-добрите правят. Отнема малко повече време за журнала, но това може да направи всичко различно . Създайте журнал за увеличаване на съгласуваността, повишаване на отчетността и подобрение на техниката ви за търговия.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс